Magnus Hedman - Låt ditt barn vinna

av Magnus Hedman

Passa bollen!! Upp i planen där bak gör du ingen nytta!!

Alla föräldrar med barn som idrottar känner nog igen den typen av repliker från publiken. Många, alltför många, försöker coacha sina barn från sidan, vilket ofta ger en helt motsatt effekt. Det leder ofta istället till att barnets utveckling stannar av och deras välmående minskar. Föräldrars engagemang och förhållningssätt till sina barns idrottande påverkar barnens chanser att utvecklas i sin egen takt, därför blir det ofta så fel när föräldrar inte bara är föräldrar.

Som legendarisk fotbollsmålvakt med en lång karriär från knattelag till landslag och proffsklubbar, tränare av flera pojklag och som pappa till idrottande söner har Magnus Hedman skaffat sig en minst sagt gedigen erfarenhet som han nu delar med sig av.

Som förälder till idrottande barn är man ofta fokuserad på det som ens barn gör på planen. Man vill så gärna se dem lyckas, man vill att de vinner. Men är det också vad barnet vill?

Vad det i grunden handlar om är att: Barnens idrottande är deras intresse, de gör det därför att de älskar det. Om deras idrottande blir på förälderns villkor kan vi inte längre kalla det för ungdomsidrott och det gör att barnen hindras från att få vara just - barn.

Magnus Hedman har intervjuat några f.d. lovande idrottare som efter tidiga framgångar lade av eftersom de inte orkade med föräldrarnas alla krav och den press de utsattes för. Magnus går också ingående igenom hur man som förälder bör förhålla sig till sina barns idrottande.

Barn som får idrotta på sina egna villkor utvecklas socialt och lär sig ta ansvar och hantera motgångar. Det är det som är framgången, inte att segra i varje tävling. Så: Låt ditt barn vinna.

Finns även som ljudbok.

Magnus Hedman inledde sin fotbollskarriär vid fyra års ålder. Han har spelat i Allsvenskan med AIK och varit professionell i Coventry, Celtic, Ancona och Chelsea. Magnus hann med 58A-landskamper och bland hans främsta meriter finns 1 SM-guld, Svenska cupen vinst, Skotsk liga- och cupvinst och FA-cupvinst. Magnus vann Guldbollen 2000. Låt ditt barn vinna är Magnus andra boksläpp, 2012 släppte Magnus boken När ljuset släcks.

Kanal

Bokus