Kobe Bryant - MUSE

Dokumentär som ligger bakom statistiken för att avslöja Kobe Bryants karriär, utforska mentorskap, allierade och rivaliseringar som har hjälpt till att forma hans storslagna 18-åriga tjänstgöringstid i NBA och avslöja hans största personliga utmaning hittills.

Dokumentär som ligger bakom statistiken för att avslöja Kobe Bryants karriär, utforska mentorskap, allierade och rivaliseringar som har hjälpt till att forma hans storslagna 18-åriga tjänstgöringstid i NBA och avslöja hans största personliga utmaning hittills.

Få idrottare är mer polariserande än Kobe Bryant, vars karriär med Los Angeles Lakers har prickats av kontroverser både på och utanför domstolen. Dessutom, med en skada som återigen äventyrar Kobes basketframtid, är Showtime-dokumentären "Kobe Bryant's Muse" säkert aktuell, även om den i stor utsträckning är vitkalkad - en stjärngodkänd, producerad och guidad turné som ofrar redaktionellt perspektiv för nära och personligt åtkomst. Kommer man på hälen på dokument som är ägnade åt Kevin Durant och Dwight Howard, bör höjdpunkterna ha ett intresse för NBA-fans, samtidigt som de kastar ljus på den notoriskt bevakade skjutvakten bara i den utsträckning han är bekväm att tillåta.

Tillverkad och regisserad av Gotham Chopra (Deepaks son) använder filmen svartvita bilder för att skapa en extra, nästan klinisk atmosfär kring Bryants rehabiliteringsinsatser, eftersom han flitigt försöker fastställa om hans kropp kan studsa tillbaka efter att ha lagt en ogudlig mängd av körsträcka på domstolen för det som en proff.

Under intervjuer direkt till kameran talar Bryant också uppriktigt om hur han inte är säker på att han någonsin kommer att veta det exakta ögonblicket när det är dags att hänga upp sina lukrativt godkända sneakers.

Den bästa delen av docu fokuserar utan tvekan på Bryants gymnasium och de tidiga NBA-åren efter att ha gått från universitetet för att bli proffs, och visade hur han ursprungligen kändes som en utstationerad efter att han hade växt upp i Italien, där hans far, Joe, spelade basket . Projektet beskriver också Bryants kämpar när han kommer in i ligan, och han diskuterar att köra runt UCLA-campus som 18-årig proff och undrar vad han saknade när han satt på Lakers bänk.

Resten är naturligtvis känd av alla som följer basket, med Bryant som blir en av NBA: s alla tiders storheter, i en klass med "muses" som han idoliserade, Michael Jordan och Magic Johnson.

Men dokumentärkjolarna över torrare frågor som våldtäcksanspråket utjämnade mot honom (Bryant tårar upp för att diskutera det), förseningen som resulterade i en handelslagkamrat Shaquille O'Neal eller hans familjens oro över hans äktenskap med fru Vanessa i en så tidig ålder - de var 22 respektive 18 - eller deras efterföljande äktenskapliga problem. Jämfört med allt detta känns det relativt milt att skjuta luftbollar i ett slutspel som en nybörjare.

Det finns visserligen för många berättelser kring Bryant - som har tillbringat mer än hälften av sitt liv i det offentliga ögat - för att göra dem all rättvisa i en 82-minuters film, särskilt en som ger gott bevis på hans basketkunnande, inklusive hans 81- poängprestanda 2006.

En tankeväckande kille, Bryant är övertygande när han diskuterar den glädje han fortfarande får från att spela spelet, och hur basket har "hjälpt mig ta reda på vem jag är", även om det är uppriktigt, med tanke på de snedvrida aspekterna av att leda en sådan privilegierad existens och missa på den sorglösa delen av ungdomen är omfattningen av hans upptäckt öppen för debatt.

Men om basket verkligen har gjort det möjligt för Lakers-stjärnan att se sig själv tydligare som en person, är det lika tydligt att "Kobe Bryants Muse" bara avslöjar den smala delen av Kobe som han är villig att dela med sig.

Basketlegendaren Kobe Bryant har dog i en helikopterkrasch endast 41 år gammal. Bland de döda fanns hans 13-åriga dotter Gianna, enligt flera amerikanska medier. Kobe Bryants privata helikopter kraschade under söndagsmorgonen, lokal tid, i Calabasas, Kalifornien, uppger flera amerikanska medier.

Orsaken till kraschen är okänd men helikoptern ska ha fattat eld när den kraschat mot marken. Räddningstjänsten larmades till platsen men inga ombord överlevde. Fem personer är bekräftat döda. Bryant är en av de främsta basketspelarna genom tiderna. Han har vunnit fem NBA-mästerskap, kvalificerat sig till 18 All Star-lag och firat två OS-guld. 2016 avslutade han en 20 år lång karriär i Los Angeles Lakers.

Lakers valde då att dra in tröjnumren som han haft, 8 och 24, för alltid.

Kobe Bryants karriär 20 NBA-säsonger

18 All Star-lag

NBA-mästare: 2000, 2001, 2002, 2009, 2010

MVP i NBA: 2008

MVP i finalspelet i NBA: 2009, 2010

Poängligavinnare i NBA: 2006, 2007

OS-guld: 2008, 2012

Fyra genom tiderna i NBA med 33643 poäng

Kanal

Cmore