Magnus Hedman - Andra Halvlek

Livet lekte för landslagmålvakten. Men när karriären tog slut förvandlades glamouren till nattsvart kaos. Magnus Hedman ersatte kickarna från fotbollen med knark.

Målvakten Magnus Hedman blev en av våra största fotbollsspelare under 90-talet. Magnus gifte sig med Magdalena Graaf och livet lekte. Men glamouren förvandlas till kaos när karriären tar slut och Magnus ersätter kickarna från fotbollen med knark.
Magnus Hedman, 46, blev sexuellt utnyttjad som barn.
Det berättar han i en den här dokumentären på Dplay.
– Skammen man känner som barn är brutal, säger den förre landslagsmålvakten till Sportbladet.
Att Hedman haft problem med droger och alkohol har varit känt sedan tidigare. Det har han berättat ingående om i sin självbiografi ”När ljuset släcks”, som släpptes 2012. Men att han blev sexuellt utnyttjad som barn är inget som varit känt förrän nu.
I den nya dokumentären ”Magnus Hedman: Andra halvlek”, som släpps på Dplay i morgon, bryter han tystnaden. Han berättar att han blev sexuellt utnyttjad av en familjemedlem, en person i sin närhet, från sju till tolv års ålder.
– Jag tror inte riktigt jag fattade, då, hur hemskt det var. Men jag kommer ihåg den där andedräkten som luktade alkohol. När jag kände den växte obehaget direkt, säger han i dokumentären.
Första gången han delade med sig av historien var för två år sedan, när han befann sig på ett behandlingshem för att få kontroll över sina beroenden. Nu väljer han alltså även att gå ut offentligt med det.
– När trailern för dokumentären släpptes ringde mina absolut bästa kompisar upp och var helt tagna. Ingen har haft en aning om det här. Det är typ två-tre personer som vetat om det. Inte ens pappa visste. Inte mamma heller, innan hon dog, säger Hedman till Sportbladet.

Kanal

Dplay