Conor McGregor - Notorious

Conor McGregor är den största stjärnan i MMA-sportens historia. Notorious har filmats under en period av fyra år och är en exklusiv skildring av Conors meteorartade karriär.

Conor McGregor - Notorious, filmad under fyra år, är en gripande historia av McGregors personliga och professionella resa från att bo i sin mammas extrarum med sin flickvän till att kräva flera mästerskapsbälten och 9-siffriga lönepaket. Med exklusiva intervjuer, oöverträffad tillgång på fightingbilder, är detta den ultimata "bakom kulisserna" dokumentären att se en sportikon och hans meteoriska uppgång.

Conor McGregor

Conor Anthony McGregor, född 14 juli 1988 i Dublin, är en irländsk MMA-utövare som tävlar i organisationen Ultimate Fighting Championship där han mellan december 2015 och november 2016 var mästare i fjädervikt och mellan november 2016 och april 2018 mästare i lättvikt. McGregor anses vara en av sportens största stjärnor och blev i och med lättviktstiteln den förste i organisationens historia att inneha en mästartitel i två viktklasser samtidigt. Med en inkomst på 869 miljoner kronor mellan juni 2017 och juni 2018 var han enligt Forbes världens fjärde bäst betalde idrottare under perioden.

MMA

McGregor debuterade inom professionell MMA den 9 mars 2008 i den irländska organisationen Cage of Truth. Han vann matchen via TKO i den andra ronden. Under de kommande två åren gick han ytterligare fem matcher och resultatet blev tre vinster via TKO och två förluster via submission, varav den ena mot landsmannen och blivande UFC-lättviktaren Joseph Duffy.

Mellan februari 2011 och december 2013 vann McGregor åtta matcher varav sju via knockout. Under denna period blev han i organisationen Cage Warriors mästare i både fjädervikt och lättvikt och blev därmed som förste europé inom professionell MMA titelhållare i två viktklasser samtidigt.

UFC

I februari 2013 skrev McGregor på ett kontrakt med organisationen Ultimate Fighting Championship. Han gick sin första match på UFC on Fuel TV: Mousasi vs. Latifi den 6 april 2013 i Globen i Stockholm. Där besegrade han amerikanen Marcus Brimage via TKO i den första ronden.

I juni 2013 blev det klart att McGregor skulle möta engelsmannen Andy Ogle den 17 augusti 2013 i Boston. Ogle skadade sig innan matchen och ersattes av Max Holloway. McGregor besegrade Holloway via enhälligt domslut. Det visade sig senare att McGregor hade skadat sig under matchen och han tvingades genomgå en knäoperation.

McGregor förväntades möta Cole Miller i huvudmatchen på en gala i Dublin den 19 juli 2014, men Miller skadade sig och ersattes av brasilianaren Diego Brandão. McGregor vann matchen via TKO i den första ronden.

På UFC 178 den 27 september 2014 i Las Vegas besegrade McGregor Dustin Poirier via TKO i den första ronden. När organisationens officiella ranking uppdaterades två dagar senare hade McGregor tagit sig upp till en femteplats i viktklassen.

I oktober 2014 blev det klart att McGregor skulle möta Dennis Siver i huvudmatchen på en gala i Boston den 18 januari 2015. McGregor vann matchen via TKO i den andra ronden.

I slutet av januari 2015 bekräftade UFC att McGregor skulle möta den regerande mästaren José Aldo på UFC 189 i Las Vegas den 11 juli 2015. Tio dagar innan matchen drog sig Aldo ur med en revbensskada och ersattes av Chad Mendes. I stället för en titelmatch blev det en match om en interimtitel i fjädervikt i väntan på den regerande mästaren Aldos återkomst. McGregor besegrade Mendes via TKO i den andra ronden.

Två dagar senare meddelade UFC att McGregor och Urijah Faber skulle agera tränare i den kommande säsongen av TV-serien The Ultimate Fighter.

I augusti 2015 blev det klart att McGregor skulle möta José Aldo i en match om fjäderviktstiteln. Matchen gick på UFC 194 i Las Vegas den 12 december 2015 och McGregor vann via KO endast tretton sekunder in i den första ronden. Det var den kortaste titelmatchen i organisationens historia och Aldos första förlust på över tio år.

I januari 2016 meddelade McGregor att han i ett försök att bli den förste att inneha två UFC-titlar samtidigt skulle gå upp en viktklass och möta lättviktsmästaren Rafael dos Anjos på UFC 196 i Las Vegas den 5 mars 2016. Med mindre än två veckor kvar tvingades dos Anjos att dra sig ur efter att ha brutit foten under träning. Han ersattes av Nate Diaz och matchen gick i stället i weltervikt. Diaz vann matchen via submission i den andra ronden.

McGregor förväntades möta Diaz i en returmatch i weltervikt på UFC 200 i Las Vegas den 9 juli 2016. Efter att McGregor på sociala medier meddelat att han gått i pension – ett uttalande som han sedan drog tillbaka – avlägsnade UFC matchen från det preliminära matchkortet. Det framkom senare att McGregor och organisationen inte varit överens om hur delaktig McGregor skulle vara i den kommande galans marknadsföring.

I början av juni 2016 meddelade UFC att McGregor och Diaz skulle mötas i en returmatch den 20 augusti 2016 på UFC 202.[36] McGregor vann matchen via domslut.

McGregor mötte Eddie Alvarez i en titelmatch i lättvikt den 12 november 2016 på UFC 205 i New York. McGregor vann matchen via TKO i den andra ronden och blev därmed den förste i organisationens historia att inneha en mästartitel i två viktklasser samtidigt. Den 26 november 2016 meddelade UFC att McGregor avsade sig titeln i fjädervikt. José Aldo blev därmed ny mästare i viktklassen.

Den 7 april 2018 förlorade McGregor titeln i lättvikt på grund av inaktivitet.

McGregor mötte Chabib Nurmagomedov i en titelmatch i lättvikt på UFC 229 den 6 oktober 2018. Nurmagomedov vann matchen via submission i den fjärde ronden.

Kanal

Viaplay